Bankok


vissza

Merkantil Bank Zrt.

Alapítás éve: 1988


Cím: H-1051 Budapest, József Attila u. 8.


Tel.: (+36 1) 268 6868


Fax: (+36 1) 268 6880


Honlap:
www.merkantil.hu


E-mail:
informacio@mail.merkantil.hu


Elnök-vezérigazgató: Dr. Utassy László


FŐ TEVÉKENYSÉGI KÖR

A Merkantil Bank lakossági, vállalkozói és önkormányzati szervek részére új és használt személygépkocsi és haszongépjármű finanszírozásához forint és deviza alapú kölcsönöket nyújt, valamint a márkakereskedők számára a pénzügyi szolgáltatások széles körét biztosítja. A Merkantil Csoport termékkínálatában a termelőeszköz és ingatlan lízing is megtalálható.


KIEMELT SZOLGÁLTATÁSOK

GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA KÖZVETLENÜL AZ ELADÓTÓL

Közvetlenül az eladótól vásárolná meg a kiszemelt gépjárművet, hitelre lenne szüksége? Bátran kalkulálhat a Merkantil Bankkal! Hitelügyintézéshez, Ön közvetlenül veheti fel a kapcsolatot a bankkal. Amennyiben hitelre vásárolja gépjárművét, nem kell bajlódnia a hosszas és problémás okmányirodai ügyintézéssel, a Merkantil Bank ingyenesen átvállalja ezt Ön helyett. Amennyiben Ön meglévő gépjárművét szeretné értékesíteni, bátran kalkulálhat a bankkal. Hirdetésében tüntesse fel kedvező hitel konstrukciónkat, így növelheti az értékesítés esélyét. A bank felkészült munkatársainak köszönhetően Ön gyorsan és zökkenőmentesen intézheti gépjármű vásárlását. Szerződését az Ön által megjelölt helyen írhatja alá.


Bővebben

GÉPJÁRMŰ VÁSÁRLÁSA KERESKEDŐTŐL

A Merkantil bank figyel igényeire és alkalmazkodik az Ön lehetőségeihez. A Merkantil Bank immáron két évtizedes tapasztalattal és az OTP Bank által nyújtott stabil tulajdonosi háttérrel a gépjármű-finanszírozási piac meghatározó szereplője. Széles körű termékpalettával, rugalmas kockázatkezeléssel és ügyfélminősítéssel áll leendő ügyfelei rendelkezésére. Szolgáltatásai országszerte elérhetőek márkakereskedő és használtautó-kereskedő partnereinél.


Bővebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ LÍZING

A Merkantil Direkt finanszírozásnak köszönhetően, Ön gyorsan és egyszerűen juthat készpénzhez, amennyiben rendelkezik tehermentes gépjárművel. Néhány kattintással kiszámolhatja, hogy mennyi lesz a törlesztőrészlete! Gyorsan és zökkenőmentesen intézheti szabadfelhasználású lízingjét, mivel szerződését az Ön által megjelölt helyen írhatja alá.


Bővebben

TÖRTÉNET

1988 A Merkantil Bank megalakulása azzal a céllal, hogy speciális pénzügyi szolgáltatásokat, (pl. faktoring, lízing stb.) nyújtson ügyfelei részére.
1990 A bank részvénytársasággá alakul át. Új üzletágként befektetési szolgáltatásokat nyújt.
1991 A Merkantil Bank érdekeltsége, a Merkantil Car Kft. a hazai piacon elsőként megkezdi az autóvásárlások finanszírozását. Kizárólagos megállapodás az osztrák PORSCHE Holdinggal a VW-márkacsoport gépjárművei értékesítésének finanszírozása.
1994 A bank együttműködési megállapodást írt alá Ford járművek eladásának finanszírozására.
1995 A bank a gépjárművek finanszírozásában piacvezető.
1996 A bank 100%-ban az OTP leányvállalata. Ez a tulajdonosi struktúra nagymértékben meghatározza a bank finanszírozását és további működését. A vezető piaci márkákkal (Suzuki, Opel, VW, Ford, Peugeot, Fiat stb.) való szoros együttműködés eredményeként a bank termékeit 600 kereskedő ajánlja az ország egész területén.
2002 Ingatlanfinanszírozásira szakosodott társaság létrehozása. Terjeszkedés kezdete a közép- kelet-európai régióban: lízingtársaság alapítása Szlovákiában
2003 SUZUKI-ITOCHU-val közös pénzügyi szolgáltató vállalat alapítása 2003 februárjában.
2005 SUZUKI készletfinanszírozás beindítása. Az OTP Bank külföldi akvizíciós politikájához kapcsolódva lízingtársaságok alapítása Bulgáriában.
2006 A piac szűkülése ellenére a piaci részesedés növekedése a gépjármű-finanszírozás területén. Lízingcég beindítása Horvátországban.
2007 Új befektetésként megalapításra került a romániai lízingtársaság, amelyben 70%- os a Merkantil tulajdonrésze.
2008 Az erős verseny és nehezedő piaci körülmények ellenére a Merkantil Bank a 2008-as évet alapvetően – pénzügyi, hatékonysági mutatók tekintetében – sikeresen zárja. A Merkantil Bank és érdekeltsége (Merkantil Car Zrt.) a gépjármű- finanszírozási piac kiemelkedő szereplője. A Bank – a megváltozott regionális stratégiának megfelelően – értékesíti a szlovák OTP Leasing a.s.-ben lévő tulajdonrészét.
2009 A drasztikusan visszaeső gépjármű-finanszírozási piac ellenére sikerül fenntartani a Bank piaci pozícióit. A válság hatásainak enyhítésére adósvédelmi intézkedések kerülnek bevezetésre. Az egyszerűbb, átláthatóbb tulajdonosi szerkezet kialakítása érdekében a Merkantil Bank 100%-os tulajdonába kerül a Merkantil Bérlet Kft., valamint az SPLC Vagyonkezelő Kft. Ezzel egyidejűleg az ingatlanfinanszírozási üzletág projekt társaságai az SPLC Vagyonkezelő 100%-os tulajdonába kerülnek.
2010 A bank adósvédelmi megoldásokat dolgoz ki a késedelembe esett, de fizetési hajlandóságot mutató adósoknak. Ugyanakkor a bank növekedési pályára állítása érdekében új stratégiát alakítanak ki, és újraindítják a termelőeszköz-finanszírozási üzletágat.
2011 Innovációk sora: új termékek bevezetése és intenzív sales tevékenység eredményeként a Merkantil-csoport 2011 negyedik negyedévére már piacvezető a retail gépjármű-finanszírozásban. A Termelőeszköz üzletág intenzív piaci tevékenységének köszönhetően az agrárgép-finanszírozási piacon az év végére már dobogós helyezést ér el.
2013 A Merkantil folytatja a dinamikus növekedését, melynek eredményeként a hazai piac legnagyobb finanszírozójává válik.


TEVÉKENYSÉG

Gépjárművásárlás finanszírozása: A Merkantil Bank minden autómárkát finanszíroz, hitel és lízing konstrukcióban egyaránt. A gépjármű-finanszírozás a bank legjelentősebb üzletágává fejlődött.
Termelőeszköz-lízing: Az üzletág gazdasági társaságok részére termelőeszközök és személygépjárművek lízing útján történő finanszírozásával foglalkozik.
Befektetési és megtakarítási lehetőségek: A Merkantil Bank Zrt. 1994-ben nagy sikerrel ve­zette be a Mobil Pénztárjegyet, mely 1999 novembere óta Mobil Betétként elérhető az OTP Bank országos fiókhálózatában is.
Hitelezés: Elsősorban a törzsügyfelek és a stratégiailag fontos autókereskedők számára nyújt nem specifikus hiteleket.
Forintfolyószámla-vezetés: A cél a törzsügyfe­lek mind gondosabb és pontosabb kiszolgálása


VEZETŐ MUNKATÁRSAK

Elnök-vezérigazgató: Dr. Utassy László
Vezérigazgató-helyettes: Dr. Szaniszló Norbert

Ügyvezető igazgatók:
Elek Csaba
Dóci József
Horovitz Gábor
Dr. Kocsis István
Köntös Péter
Merk Gábor
Mihó Mihály
Selmeczy Krisztián
Dr. Szántó Andor Zoltán
Dr. Szöllősiné Szentgáli Angella
Pálmai Dávid
Végh András

Ügyvezetőigazgató-helyettesek:
Gondos Erika
Kádár Barnabás
Kiss Norbert
Pásti Béla Tibor
Zs. Nagy István

Marketingmenedzser: Weltner-Dósa Szilvia